7 oktober 2018

Spaanse muziek in het Evoluon

Locatie: Evoluon
Aanvang: 15:00
Datum: 7 oktober 2018

Philips Harmonie speelt Spaanse componisten

Op zondag 7 oktober zijn bekende Spaanse pasodobles te beluisteren ter ere van de grote Spaanse gemeenschap in Eindhoven. Bizet, Navarro en da Falla zijn enkele van de bekende componisten die deze middag voorbijkomen. Opzwepende  muziek die uitnodigen tot een Spaanse dans, maar ook ontroerende melodieën. Een inspirerend concert dat uitgevoerd wordt  door de Philips Harmonie onder leiding van de chefdirigent Matty Cilissen en met medewerking van de sopraan zangeres Franka van Dommelen.


Sinds april 2018 repeteert het orkest op maandagavond in het mooiste gebouw van Eindhoven en op zondagmiddag 7 oktober speelt het orkest haar eerste concert in de koepel van het Evoluon.


Kom nog even nagenieten van de zomer in Spaanse sferen.


Aanvang zondag 7 oktober 15.00 uur.

Locatie: Evoluon, Noord Brabantlaan 1A Eindhoven


Download hier de flyer:

flyer evoluonconcert 2018.pdf

Solisten

Franka van Dommelen is in binnen- en buitenland actief als opera- en concertzangeres en verleent regelmatig haar medewerking als solist. Hierbij brengt zij een veelzijdig repertoire ten gehore, zoals oratorium, lied, opera, operette, musical en hedendaagse muziek.

 • Franka Van Dommelen
  Franka Van Dommelen Zangeres

  Over Franka van Dommelen

  De Nederlandse sopraan Franka van Dommelen rondde in juli 2009 haar examen Klassiek Solozang summa cum laude af aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Zij studeerde daar bij Hanneke Kaasschieter en Xenia Meijer. Door het tevens afronden van de MusicAllFactory in Tilburg onder leiding van Edward Hoepelman, wist zij zich diverse zang-, dans- en speltechnieken eigen te maken.

  Zij vervolgde haar studie in Duitsland aan die Hochschule für Musik und Theater, Hamburg met de Master Oper, waar zij zanglessen ontving van Geert Smits en Turid Karlsen. Zij ontving hiertoe de prestigieuze HSP Talentenbeurs (Ministerie OCW) voor excellerende studenten en de VSBFonds Beurs.
  Op dit moment wordt zij gecoacht door Xenia Meijer.

  Masterclasses volgde zij onder meer bij Roberta Alexander, Charlotte Margiono, Edward Hoepelman, Maaike Widdershoven en Margreet Honig.

  Zowel in binnen- als buitenland is zij actief als opera- en concertzangeres en verleent zij regelmatig haar medewerking als solist. Hierbij brengt zij een veelzijdig repertoire ten gehore, zoals oratorium, lied, opera, operette, musical en hedendaagse muziek.

  Zo vertolkte zij de rollen van Pamina in ‘Die Zauberflöte’ (W.A. Mozart), Ännchen in ‘Der Freischütz’ (C.M. von Weber) en Madame Lidoine (2nd prioress) in ‘Dialogues des Carmélites’ (F. Poulenc). Tevens was zij te zien in de rol van Agandecca in de Nederlandse première van ‘Fingal’ (A. Krug) en als Mathilde in ‘Guillaume Tell’ (G. Rossini).

  Tevens zong zij met veel toewijding onder meer de sopraansolo’s in geestelijke werken, waaronder de Johannes Passion (J.S. Bach), Oratorio de Noël (C. Saint-Saëns), Dixit Dominus (G.F. Händel), Messa da Requiem (G. Verdi), Die Schöpfung (J. Haydn), Carmina Burana (C. Orff), Requiem (K.Jenkins) en de Misa Criolla (A. Ramírez).

  Daarnaast maakt zij deel uit van diverse (kamermuziek) ensembles.

  Franka’s missie is de klassieke muziek dichter bij de mensen te brengen. Dit doet zij ook middels eigen repertoire, waaraan stevig wordt gewerkt samen met pianist en componist Co Vergouwen. Haar eerste cd Riflesso kwam in september 2013 uit.
  Franka vormt samen met danseressen Meta Rooding en Kim Leeuw het ensemble DansOpera. In DansOpera zijn zang en dans op een gelijkwaardige manier met elkaar verweven. Zij touren op dit moment door Nederland en doen verschillende festivals aan met het stuk “Ik ben wat jij zult zijn”.

  Bekijk CV