19 september 2021

Entree: v.a. € 0,00

Jubileumconcert 110 jaar Philips Harmonie ‘Opera con tutti’

Een vrij toegankelijk operaconcert op de Wim van Doorne Muziekkiosk

Voor zondag 19 september, om 15:00 uur, staat er een heus operaconcert, genaamd Opera con Tutti, in de Wim van Doorne Muziekkiosk gepland! Grote namen uit de opera als de tenor Eric Reddet, bekend van het SBS6-programma We Want More, de sopraan Aylin Sezer en de bariton Marcel van Dieren treden op met het orkest van de Philips Harmonie. Het programma zal bestaan uit bekende aria’s en ouvertures uit beroemde opera’s als Carmen van Bizet, La Traviata van Verdi en Porgy and Bess van Gershwin. De toegang is gratis.

Voor het orkest van de Philips Harmonie is dit aankomende concert het eerste openbare concert in anderhalf jaar tijd: het is dan ook erg enthousiast om eindelijk weer een publiek optreden te mogen verzorgen! Extra speciaal is dat dit moment ook nog eens in een jubileumjaar valt: de harmonie bestaat namelijk 110 jaar. Daarom geeft het orkest onder leiding van Matty Cilissen als cadeau aan de stad Eindhoven dit gratis concert in de Wim van Doorne Muziekkiosk, samen met beroemde artiesten uit de operawereld.

De Franse Eric Reddet, die sinds enkele jaren woont en werkt in Nederland, geniet vooral grote bekendheid door zijn werk met André Rieu, met wie hij als één van de drie Platin Tenors meer dan driehonderd optredens heeft gegeven over de hele wereld. Ook was hij samen met zijn echtgenote finalist in de SBS6-show We Want More.

Aylin Sezer is vele malen gelauwerd: bij het behalen van haar master Operazang aan de Dutch National Opera Academy werd ze onderscheiden voor haar buitengewone artistieke kwaliteiten. Ze won diverse internationale prijzen, en trad op met de Nationale Opera, het Koninklijk Concertgebouworkest en Opera Zuid.

Marcel van Dieren heeft in Tilburg zowel klassiek solozang aan het conservatorium als het musicalvak aan de MusicAllFactory gestudeerd. Hij heeft vele rollen in de opera, de operette en de musical gespeeld, en opgetreden met Opera Zuid, Opera Spanga en Joop van den Ende Theaterproducties.

De Philips Harmonie en haar solisten hopen u weer op 19 september om drie uur ‘s middags te mogen verwelkomen bij de Wim van Doorne Muziekkiosk!

Opera in de Kiosk: Eric Reddet, Aylin Sezer en Marcel van Dieren met de Philips Harmonie

Locatie: Wim van Doorne Muziekkiosk

Datum: Zondag 19 september 2021 om 15:00 uur

Prijs: Toegang gratis