Guus Meeuwis geeft dit jaar zijn laatste reeks optredens Groots met een zachte G in het Philips-stadion. Dit luidt sowieso al het einde van een heus tijdperk in; maar extra bijzonder maakt dit het voor ons, aangezien wij als Philips Harmonie Orkest door Guus gevraagd zijn elke show op te luisteren! Natuurlijk luidde het antwoord hierop een volmondig “ja!”. Het is mooi om weer in het ons vertrouwde stadion te mogen optreden met een andere gigant en aldaar graag geziene gast.

In speciale ‘grootse’ kostuums komen we naar het einde van elke show het podium op, om ons aldaar op te stellen en samen met Guus en zijn begeleidingsband enkele nummers ten gehore te brengen: Stapelen geluk van Guus’ laatste album Uit het Hoofd (waarbij het ook extra leuk is, dat we dit daadwerkelijk uit het hoofd spelen!), en natuurlijk de aloude klassieker Brabant.

We hebben er op het moment al zeven shows op zitten, en het is een geslaagd feestje geworden! Het stadion is afgeladen met enthousiaste, dansende en meezingende mensen, en telkenmale wordt onze fijne harmonie zo groots onthaald! De bezoekersaantallen van de negen shows tezamen genomen (toch richting de driehonderdduizend mensen) vormt dit ook het grootste publiek waar we ooit voor hebben mogen optreden.

Nog een leuk feitje: Guus Meeuwis heeft met zijn Groots met een Zachte G-concerten een wereldrecord in de wacht gesleept en krijgt een plek in het Guinness Book of World Records. De 63 concerten die hij sinds 2006 in het Philips stadion gaf, zijn het grootste aantal massaal bezochte concerten voor een soloartiest in één stadion. En dat kunnen we dus ook weer bijschrijven op ons lijstje!

Guus, (alvast) bedankt voor de vele mooie momenten! Laten we de laatste 2 shows nog veel meer geluk stapelen.

Posted in Speciale gelegenheden on jun 24, 2024